Växande marknad för manlig skönhet

Manlig skönhet är en industri som växer sig allt större och produkter utvecklas särskilt för män. Ett välvårdat yttre kan uppnås med bland annat bra hudvård, skäggvård och fettreducering.

Skönhetsbranschen har länge dominerats av produkter och behandlingar för kvinnor. Kvinnor har länge varit den dominerande målgruppen. Det senaste decenniet har branschen dock upplevt en förändring då allt fler män intresserar sig för skönhet. Det är idag socialt accepterat även bland män att intressera sig för och tala om skönhet. Olika typer av skönhetsingrepp ökar bland den manliga målgruppen. Förändrade skönhetsideal har också gjort att allt fler män vill se bra ut. I dagens samhälle är ett vältrimmat skägg, välvårdad hy och en stark kropp eftersträvansvärt hos många män. Ett välvårdat utseende är idag något som de flesta män vill uppnå. Ett fräscht och prydligt utseende är idag hög status och ger ett intryck av framgång. Denna nya acceptans är något som välkomnas av skönhetsbranschen eftersom manlig skönhet är en industri som har mycket stor potential.

En snygg kropp med fettreducering
En välvårdad och stark kropp är ett ideal som har hängt med under lång tid. En deffad kropp med lite fett är något som många män vill uppnå. Däremot är det lättare sagt än gjort att skapa denna drömkropp. Att lägga om kosten och träna ofta på gymmet är tidskrävande. Dessutom tar det lång tid innan önskade resultat uppnås, framför allt om kroppen har en del oönskat överskottsfett. Med åldern blir det dessutom svårare att träna bort fettet på magen och valkarna. Det finns dock metoder som snabbar på processen för att få en mer slimmad kropp med mindre fett. Säker och effektiv fettfrysning blir allt mer populärt bland män i Sverige och utomlands. Denna metod kallas för CoolSculpting och den bryter ned fettcellerna utan att ett kirurgiskt ingrepp måste genomföras.

Fettfrysning är ett bra sätt att få bort oönskat fett där kostförändring och motion inte lyckats. Det är också ett säkrare och billigare alternativ till plastikkirurgi. Behandlingen skadar inte huden eller nerverna, utan det är bara fettcellerna som påverkas av kylan. Denna metod utförs hos certifierade kliniker och det är inte smärtsamt. Behandlingen bryter ned cirka 20 – 25% av fettet inom det område som behandlas och resultatet syns efter cirka två månader.

Välvårdat skägg och frisk hy

De senaste åren har skäggtrenden slagit igenom ordentligt. Glöm tiden då skägg associerades med ovårdade män som var lata och struntade i att raka sig. Då kallades det för “skogshuggarskägget”, men idag är det trendiga män och kändisar som bär skäggtrenden med stolthet. Dagens skägg är dock något helt annat än det ovårdade skogshuggarskägget. Trendskägget är välvårdat och välklippt vilket framhäver de maskulina ansiktsdragen. Studier visar även att kvinnor anser att män med skägg är mer attraktiva, vilket kan ha bidragit till denna rådande skäggtrend. Skägget och rakning är ett utmärka exempel där skönhetsprodukter är anpassade efter männens behov. Det finns många olika produkter för rakning och steg i hudvårdsrutinen för att förbättra huden och skägget. Att ta hand om skägget är nämligen tidskrävande och relativt dyrt. Den manliga hudvårdsrutinen kan inkludera ett brett spektrum av produkter, bland annat;

  • Skäggolja
  • Raklödder
  • Fuktighetskräm och serum
  • Rakborstar och kammar