Trendigt med blå ögonskugga

Vårens skönhetstrender går i färgens tecken. En av de absolut populäraste trenderna är nämligen den blåa ögonskuggan, tagen direkt från 90-talet.

1170519-blue-powder

Här kan man läsa mer om vårens sminktrender och precis som i inredningsvärlden ser man i skönhetsvärlden att blått är den allra hetaste färgen. På en rad prestigefyllda visningar som bland andra Marc Jacobs, Chanel och Missoni såg man att det satsades på blå ögonskugga och blå eyeliner. Trenden hör ihop med den blåa våg som sveper över oss just nu men den är även en tydlig vink till 90-talet, som är hetare än någonsin just nu.

Köp bästa ögonskuggan

Den som vill satsa på den blåa looken måste ha lite mod. Det är nämligen inte en helt lättburen look men lyckas man med den så kommer den vara oerhört snygg. Att använda sig av en färgglad ögonskugga gör nämligen att ögonen verkligen poppar och ögonfärgen lyfts fram på ett bra sätt, samtidigt som ansiktet får ett lyft och ser mer levande ut. Vill man investera i en bra ögonskugga men färg kan man bland annat hitta det på nätet. En butik som har riktigt bra smink som både är vänligt mot huden och naturen är Paris Berlin som man kan klicka här för att läsa om.

Kan bäras på flera sätt

Även på Harper Bazaars hemsida kan man läsa om trenden med blå ögonskugga. I den artikeln kan man läsa om att folk ofta ställer sig tveksamma till en trend som verkligen sticker ut eftersom den kan vara svårburen. Det som är så oerhört bra med den här trenden är dock att man kan bära den hur man vill. Man kan antingen satsa på en mörkblå färg och köra en mer diskret sotning eller så kan man bara dra en klarblå rand över ögonlocket om man känner för att få lite mer uppmärksamhet.