Olika sätt för att ta bort hår på benen

Det vanligaste sättet för att få bort hår på benen är genom rakning, och där finns det många tips att få. Men för den som söker lite mer långvariga resultat finns allt från vax till permanent hårborttagning.

 

Marknaden för hårborttagning har blivit större på senare år än vad den varit, helt klart. Frågan är vilken metod som passar dig. Här tipsas det om olika metoder, och vad som kan vara bra att veta om respektive metod.

 

Permanent hårborttagning allt mer populärt

 

För den som kan tänka sig att lägga en större summa för ett mer permanent resultat så är permanent hårborttagning en väg att gå. På https://www.drtore.com/harborttagning-jonkoping kan man läsa om att det finns en rad olika laserbehandlingar som erbjuds, och att konsultation för varje individ fås på denna klinik. Det ger trygghet till kunden, och alla behandlingar utförs av proffs samt med modern utrustning. Det är en allt mer populär metod, men det är viktigt att vända sig till en pålitlig och etablerad aktör på området, annars kan man få skador. Laser är ett allt mer viktigt verktyg på flera skönhetskliniker, så även för en laserklinik i Sundsvall som Sveriges Radio skriver om.

Tips för att raka benen

 

Vågar du dig inte på laser så kan vax vara något för mig, men det är ganska smärtsamt. Är du mer typer som tycker att den gamla hederliga rakhyveln är bra, men att det skulle vara härligt med lite smarta raktips, så har du kommit rätt. Du behöver för att minska infektionsrisk och få så bra resultat som möjligt byta hyvel ofta, cirka var sjunde rakning, läs mer. Det finns även en bästa tid på dygnet för att uppnå bra resultat med att raka benen, och det är på kvällen.

 

”Eftersom det oftast blir ett gäng strån kvar efter att du gått fram med hyveln hjälper värmen från sängen dem att bli mjuka och följsamma – och på så vis inte lika synliga”, skriver Expressen.