Nu vill fler män ha botox

Det har hänt mycket inom skönhetsindustrin de senaste decennierna. Det kanske mest slående är efterfrågan på botoxbehandlingar bland män, som just nu ökar. Svaret på varför män har börjat bry sig, kan ligga i att vi ställer högre krav på manlig skönhet idag än för några decennier sen. Tillgängligheten har ökat bland kirurgerna och den sociala acceptansen har mildrats. Men skönhetsoperationer är ingen ny företeelse, den går att spåra ända till antiken.

Är du en av de män som har en irriterande rynka i pannan, kråksparkar runt ögonen eller oroar dig för någon annan liten skavank? Då är du inte ensam. Allt fler män börjar lägga ner mer tid på sitt utseende på ett traditionellt ”feminint” sätt. Ett tips är då att hitta en bra botox-behandling i Stockholm som har gedigen erfarenhet och har seriösa medarbetare. Tror du att det är en ny företeelse, får du dock göra läxan och läsa på!

Plastikkirurger märker ökad efterfrågan

Allt fler män söker sig till plastikkirurger för enklare korrigeringar. Tittar man till exempel på vårt grannland Finland, så är var tionde plastikkirurgipatient en man. Där tror man att det är populärkulturen som står för den största anledningen till varför allt fler män vill rätta till de små rynkorna i ansiktet. Många tror också att det ger större chans att få jobb. Huruvida det är sant är det dock många som ifrågasätter.

Botox – mer än bara good looks

Det är inte bara folk som vill få sig ett upplyft som använder sig av botox. Botox är populärt inom andra områden också. Det används både för att bota migrän, ögonproblem och svettningar. Det breda användadet av botox har lett till att behandlingarna har blivit både säkrare och mer effektiva. Själva botoxet i sig är inget nytt, utan ett nervgift som har använts inom vetenskapen under en lång tid.

Skönhetsingrepp är ingen ny trend

Viktigt att poängtera i sammanhanget är att skönhetsingrepp ofta omnämns som en ny företeelse. Så är inte fallet. Redan under antiken gjorde man skönhetsingrepp, och att efterfrågan bland män ökar idag är bara ett tidstypiskt tecken. Förr var det betydligt vanligare att män sminkade sig, något som under 1800- och 1900-talet sedan blev mer ovanligt. Eftersom skönhetsindustrin har gjort stora tekniska framsteg är det inte en slump att det är de behandlingarna som fler efterfrågar. Parallellt med botoxbehandlingarna bland män ökar också männens generella intresse för hälsa och kost, något som under en tid har varit en traditionell kvinnlig domän.

Sammanfattningsvis kan man säga att botoxbehandlingarna ökar, men att intresset för  skönhet bland män inte är större nu än förr. Däremot finns det fler seriösa kirurger som erbjuder behandlingar till ett rimligt pris, vilket gör att fler väljer att göra det. Behandlingarna är betydligt mer säkra idag och det har gjort att den sociala acceptansen har ökat. Det är inte längre förenat med en risk, så länge man går till en erkänd klinik.