Män och skönhetsbehandlingar

När det kommer till utseende och jakten på skönhet så tänker du nog att det mest är något som kvinnor spenderar tid på. Men sanningen är att det även är en hel del män som är måna om sitt yttre och använder sig av skönhetsbehandlingar.

Skönhetsbehandlingar för män

Men vad finns det då för skönhetsbehandlingar som män ägnar sig åt? Jo, de flesta procedurer är helt enkelt sådana även kvinnor gör, fast riktade till män. En skönhetsbehandling som finns är att frysa fett, vilket innebär att du blir av med fettdepåer på kroppen med hjälp av fettfrysningsmaskiner. Några av de mest välkända märkena på maskiner för fettfrysning är CoolSculpting, CoolShaping, Clattuu och Cool Tech. Dessa maskiner fryser ner din fettvävnad till cirka -10 grader, vilket då dödar dina fettceller.

Botox är en skönhetsbehandling som blivit allt mer populärt hos män på den senaste tiden. Botox har flera användningsområden men användas ofta för att jämna ut rynkor i ansiktet för dölja åldrande. Metoden blir aningen annorlunda hos män då det exempelvis behövs en större dos botox för att få samma resultat som hos kvinnor.

En lite vanligare skönhetsbehandling för män är vaxning. Vaxning kan utföras var som helst på kroppen och ger ett hårfritt resultat i cirka 4-6 veckor. Det är den hårborttagningsmetod vars resultat hänger i längst.

Precis som för kvinnor finns det även ansiktsbehandlingar för män. Dessa behandlingar skiljer sig från kvinnors då män har hud som är cirka 25 % tjockare än kvinnors, är fetare och har en högre talgproduktion. En ansiktsbehandling för män kan exempelvis inkludera rengöring, ångning, återfuktning, peeling och masker.

Manikyr och pedikyr är andra skönhetsbehandlingar som män ägnar sig åt. En pedikyr är en behandling som fokuserar på att förbättra fötterna och tånaglarnas utseende medan en manikyr fokuserar på händerna och fingernaglarna.