Klockan – en tidlös accessoar

Nu när vi har mobiltelefoner som visar oss allt från tid, till när solen går upp och ner, behöver vi inte de gamla vanliga klockorna. Men armbandsuren fortsätter att säljas eftersom de fortfarande är en utav de allra hetaste accessoarerna.

180008-painted-watch

För en tid sedan såldes världens dyraste klocka, rapporterar metro.se. Klockan var ett fickur från 1933 och såldes på en auktion i Schweiz för 178 miljoner kronor. Fickuret beskrivs som världens mest kända klocka och den är även en utav de mest komplicerade klockorna som någonsin tillverkats utan datorteknik. Fickuret har flera funktioner, bland annat en evighetskalender som visar månens faser och den är tillverkad i guld.

Kan bäras hela livet

Det här fickuret kan nog ses som den ultimata accessoaren, men det är inte många som har råd med den, även om de flesta är villiga att spendera en liten slant på en klocka. Framförallt armbandsklockan är ju en tidlös accessoar. Köper man dessutom en stilren klocka, lär man aldrig tröttna på den. Faktum är att om man köper en någorlunda bra klocka kan man bära den hela livet och tar batterierna någon gång slut, är det bara att köpa klockbatterier på http://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/batterier/klockbatteri/index.html.

Stilrent på modet

Vill man hänga med i klocktrenderna och bära den klocka som är absolut hetast just nu är det faktiskt en stilren klocka som gäller. Den ska helst bara ha en urtavla och rosé-guld som metall är det populäraste valet, skriver nwt.se. Mer än just urtavlan behövs inte längre, eftersom klockan blivit mer av en accessoar när mobiltelefonen ersatt den som en tid- och datumangivare.

”Mobiltelefonen har tagit över själva funktionen och armbandsur har blivit mode istället.” Läs mer.