Hårfärgerna som dominerade 2016

redhair, koppar, roseNu börjar det närma sig slutet på året och det har varit många snygga hårfärger som synt till under årets månader. Med allt från personliga slingor, ombré och färger av roséguld går vi strax in på ett nytt år med mycket snyggt i bagaget.

 

Detta års hårtrender har verkligen varit något alldeles extra. Det solblekta och färglösa byttes bland annat ut mot mycket pigment och personligare färgsättningar.

Färgtrenderna

Höstens hårtrender gick i färgernas tecken. Toner av lyxigt guld, koppar, rosé och slingor som ramar in ansiktet på ett personligt vis gick bort från de opersonliga slingorna som man ofta ser under sommaren. I Metro Mode kan man läsa att den nya personliga typen av slingor kallas ”Face Framing Highlights” och är anpassade för varje enskild persons ansikte och färger. Ombrén har också varit fortsatt populär, en trend som även syntes under 2015. Multifaced Platinum är något annat som Expressen skrivit om, vilket är en ny typ av platinablont hår med slingor för att ge ett livfullare uttryck. Men även nattsvart hår har också varit helrätt i höst, gärna så intensivt och kallt som möjligt. För de som inte vågade sig på det där platinablonda, rosé eller kopparfärgade så funkade varma toner av blont hår minst lika bra. Såhär skrev tidningen Chic om färgtrendena för 2016:

 

”Är man blondin så ska tonen vara guldig, beige, koppar eller sand blond. Ombren är fortfarande het men den har övergått mer till det naturliga; övergångarna ska smälta ihop med varandra. För de mörkhåriga så gäller bronziga toner så som koppar, guld och brunrött.”

 

Hur kommer det se ut under 2017?

Ofta är många trender överlappande, och det kommer vi förmodligen se för nästa år också. Är du nöjd med din trendfärg som prydde hårsvallet under 2016 så kommer du förmodligen kunna rocka samma look under 2017. Vill du göra något nytt eller bara få tips och råd inför det nya året, kontakta salongheadzone.se.