Fler tidlösa accessoarer

Många accessoarer kan vi bära år ut och år in för att de är tidlösa. Det kan handla om allt från en klocka, till en väska eller sjal. Men vad är det egentligen som gör en accessoar tidlös?

499216-mans-accessories

Vi har tidigare skrivit om att klockan verkligen är en tidlös accessoar som vi haft på oss i många årtionden nu och det verkar inte heller som att den kommer sluta användas inom den närmsta framtiden. Varför den är tidlös och aldrig går ur modet har nog mycket att göra med att den är så oerhört snygg och funktionell. Det finns även så många olika sätt att göra en klocka på, vilket innebär att den ständigt kan utvecklas. Men klockan är inte den enda hållbara accessoaren, det finns många fler. Och vad är det egentligen som gör dessa accessoarer tidlösa?

Sjalar och väskor

I den här artikeln kan man läsa om de accessoarer som bara blir mer dyrbara med tiden istället för att gå ur den. Ett exempel på sådana här accessoarer är självklart sjalar. Sjalar går aldrig ur mode och kan användas av både gamla och unga. Några som gör riktigt snygga sjalar är mönsterkungarna Kenzo och Missoni. De erbjuder sjalar i tidlösa mönster och material. Även de klassiska logosjalarna från bland annat Gucci eller Lous Vuitton verkar aldrig gå ur tiden. Modeskaparen Hermés sjalar är till och med så tidlösa att de brukar bli konst i form av inramningar på väggarna hos all världens fashionistas. Ytterligare en tidlös accessoar är väskan, och då speciellt väskor i mer neutrala toner som grå eller brun. Köper man en väska i äkta läder kommer den att hålla i alla år och bara bli snyggare med tiden.

Varför tidlösa?

I artikeln har man även försökt svara på vad det är som gör att en accessoar blir tidlös. Något man tar upp är bland annat att accessoaren måste vara av god kvalitet med enkla detaljer och klassiska snitt. Något annat som gör en accessoar tidlös är att varumärken som den kommer från har anor och en lång historia. Accessoaren måste även vara stilren och inte följa rådande trender alltför mycket för att bli tidlös.