Fashion fashion fashion

I dagens inlägg skriver vi om mode och trender, samt om att vara moderiktig på en fin tillställning, utan att göra ett stort mode-statement. Vi skriver även om trenden lakrits, som blivit superstor.

I GP kunde vi nyligen läsa ett reportage om Alexander McQueens stora utställning som just nu pågår i London. McQueen var en modeskapare så älskad och omtyckt att det är få som tävlade i hans liga. Mode kan vara så mycket mer än bara vilja att synas, det är livsstil, konst, historia och livet självt – kanske något som sagda modeskapare ville visa.

Alexander valde 1163607-vector-clothessjälv att ta sitt liv, men som så många andra stora konstnärer lever hans ”legacy” kvar och är minst sagt intakt. Andra designers som även de är stora efter döden är Dior, Chanel, Versace och YSL. Det visar att man kan göra en stor skillnad, oavsett om man jobbar med en oljepalett eller med tyger – eller både ock.

Om man vill vara moderiktig, på säg en fin tillställning, så som en bal eller en prominent middag, är klänningar från Sofiamoore en smart väg att gå, dessa kreationer är stilfulla om än inte lite makalösa som Alexander McQueens, men sedan kanske inte det passar att alltid vara i högsta mode, även om det är uppskattat på modeveckor så som i Milano, New York och Paris.

Mode och trender – Lakrits

Något annat som trendar just nu och har växt något otroligt bara de senaste åren är lakrits – distinkt och kolsvart. Detta är en marknad som snabbt har hittat ut från lösgodisets hyllor och tagit sig an finsalongerna med ett krumsprång, numera går det till exempel att hitta lakrits med kvalitet och till kvalitetspriser – om detta kan vi läsa om i SvD. Bland annat går det att köpa kallrökt lakrits och lakrits med havsalger, eller varför inte med äppelsyrad eller sötsur. Möjligheterna är många och blir fler och fler, numer finns det även en lakritsmässa som är större än någonsin, med tiotusentals besökare. Även godis har alltså gjort en klassresa, lite som Alexander McQueen. Vi kanske behöver färg men svart är alltid svart – det funkar alltid, såväl med lakrits som med mode.