Färgglada armband

De senaste åren har klockan, manschettknapparna och slipsnålen fått konkurrens av ytterligare en accessoar för män: armbandet. Armband passar naturligtvis lika bra kring kvinnors handleder som kring mäns.

Det finns flera olika typer av armband som blivit populära de senaste åren. Det kan handla om armband som uttrycker ett politisk ställningstagande, eller armband till stöd för någon viss fråga. Eller om armband som enbart har ett dekorativt syfte. De har alla det gemensamt att de är färgglada.

Armbanden kan ha mycket olika ursprung. Vem minns inte armband och annat pyssel med indianpärlor från förskolan? Många gör sådana även idag. Pärlplattor dyker upp på många ställen numera, så varför inte göra ett eller flera armband också? Har du ingen fantasi, be ett barn göra ett till dig, eller gör ett i ditt favoritlags färger, om du har ett.

Om tanken på ett armband med ”pärlor” i många olika färger tilltalar dig, men du inte tycker att indianpärlor är din stil, finns det andra alternativ. Du kanske arbetar på en affärsjuridisk byrå, och har kostym eller dräkt på dig på dagarna. Då passar det inte så bra med plastpärlor kring handleden. Alternativet behöver inte heller vara dyrt. Det finns armband i olika halv- eller helädelstenar, som granat, mossagat, sodalit eller unakit, som inte kostar många hundralappar. Många väljer därför att köpa flera, för att få mer omväxling. Varför inte matcha sitt armband med slipsen eller strumporna?

Armband för fritiden

Ett armband i grön mossagat är kanske inget som man har på sig på gymmet eller under en fjällvandring. Men man kanske vill liva upp även de outfits man har då.

För några år sedan var det populärt med gummiarmband i starka färger, ofta med namnet på en organisation eller rörelse på. Dessa har tyvärr blivit mindre vanliga. De hade förvisso ingen praktisk funktion, men ofta var de snygga.

Det finns dock färgglada armband som fyller praktiska funktioner. Paracordarmband har blivit populära de senaste åren, inte minst bland de som har en aktiv livsstil. Armbanden knyts, med olika tekniker, av fallskärmslina, vilket gör att de kan användas i nödsituationer när man behöver en lina. Det är då bara att repa upp armbandet. Som en bonus kan man få dem i många olika färger, och det går även att utrusta dem med extrautrustning som flasköppnare.