Fake piercing på modet

Piercingar har länge varit på modet, vilket inte är så konstigt med tanke på hur snyggt detta är att ha och därför är det heller inte så konstigt att senaste trenden för dem som inte vågar pierca sig är att bära fake piercings – till och med utanpå kläderna!

”Ett perfekt ställningstagande för free the nipple-rörelsen eller bara en snygg trend.” läs mer här.

septum piercing MINDRECitatet ovan kommer från Nyheter24 som skriver om den senaste trenden som snabbt blommat ut i sociala medier: att ha fake piercings utanpå tröjan. Anledningen till att dessa piercings dykt upp är för att stödja rörelsen ”Free the nipple” som är en protest främst mot sociala medier där det är helt okej för män att vara barbröstade, men absolut inte okej för en kvinna att vara toppless. Så att trenden, som först uppmärksammades av brittiska Metro, verkligen slagit igenom är verkligen långt från förvånande – och positivt för dem som inte vågar sig på att göra riktiga piercings, eller vill visa sig toppless i sociala medier.

Bättre med fake istället för riktig

Något annat som är positivt med denna trend är inte bara att man slipper göra hål i sin kropp, utan man slipper även den långa läketiden efter att en piercing är gjord. Gör man i bröstet kan läkeprocessen ta flera veckor och risken för infektioner är ganska så stor. Likaså är det heller inte riskfritt att pierca sig på andra kroppsdelar heller, till exempel skriver Svenska Dagbladet om hur läpp- och tungpiercings kan orsaka tandproblem. Så ett tips för den som vill ha piercing men inte vill utsätta sig för negativa konsekvenser: köp din fake piercing hos Rockflame istället – både snyggt och riskfritt!