Årets Met-gala fascinerar modevärlden

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur klockan verkligen är en av de där accessoarerna som kan sägas vara tidlös och klassisk. I dag skriver vi i stället om mode och hur Met-galan är för modet, vad Oscars-galan är för filmen.

 

kläder och smyckenI Metro Mode kan vi läsa om hur årets upplaga av Met-galan verkligen har överträffats när det kommer till ögonbrynshöjande och fantasifulla kreationer. Det var, likt alltid, en stjärntät tillställning med kändisar som hela Jenner- och Kardashian-klanen, Taylor Swift, Zenday, Alicia Vikander och givetvis nya modestjärnan Gigi Hadid. Årets tema var ”Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology” och klänningarna har verkligen den känslan, med futuristiska och robotliknande inslag.

Men vilka hade de snyggaste klänningarna/utstyrslarna egentligen? Enligt artikeln var de främsta:

  • Blake Lively i en glänsande, puderrosa kreation från brittiska Burberry
  • Claire Danes gjorde succé med en balklänning i blekblått som lyser i mörkret
  • Karlie Kloss hade en Disney-inspirerad balklänning i vitt med kåpa från Brandon Maxwell
  • Karolina Kurkova bar en puffig grå klänning med inbyggda lampor – från Marchesa
  • Kate Bosworth såg ut som en älva i en gnistrande kreation från Dolce & Gabbana
  • Alla Jenners och Kardashians bar metalliska kläder från Balmain

Vilka skapade rubriker

Andra som skapade moderubriker var givetvis modemusan och kreatören Alexa Chung, som alltid inspirerar vad gäller oitfits och roliga matchar av kläder. Stilens gudmor kanske man kan säga. Dessutom hade Taylor Swift dagen till ära mörka läppar i lilarött, till skillnad från sina vanligt rosenröda. Alicia Vikander var klädd från topp till tå i sitt Louis Vuitton, en outfit som inte gick väl hem hos kritiker – kanske för att det var en väldigt mixad utstyrsel. Men med tanke på att hon faktiskt innehaft huvudrollen i Ex Machina får man säga att hon ändå har koll på det robotlika och futuristiska ganska bra.

Någon som likt vanligt skapade rubriker var ingen annan än Madonna. I Expressen kan vi läsa om hur stjärnan visade ganska mycket. Kanske hade hon den mest unika klänningen för i år, om det nu går att mäta på det sättet. I alla fall sägs den ha varit kontroversiell med svart spets och lårhöga, tillhörande stövlar i läder. Korsett och lindade band var också en del av det hela samt smycken i pannan och över bröstkorgen.