Accessoarer för höst och vinter

Hösten är obönhörligen här, men det innebär inte bara nackdelar. Nu börjar den bästa tiden för att balansera de svarta eller grå kläderna med färggranna mössor, halsdukar m.m.

Höst och vinter brukar i Sverige innebära att alla klär sig i svarta, mörkgrå eller möjligen mörkblå plagg. Det är inte bara trist, det gör det också svårt att känna igen folk, när alla är klädda i samma färgskala. Det är dock enkelt att addera sitt personliga uttryck, och på detta sätt sticka ut samt göra både sig själv och sin omgivning lite gladare.

Bara genom att välja mössa, halsduk och vantar i en annan färg än svart eller grått lyser man upp betydligt. Färgglada kläder går att hitta var som helst. Gå till närmaste second hand-butik och se vad du kan hitta. Om du inte har något emot reklamtext kommer du att hitta minst en halsduk eller mössa. Ofta går det också att hitta gamla skidhandskar i färgkombinationer som blått och gult eller rött och vitt.

Två tillverkare

Har man mer pengar att röra sig med kan man hitta mycket i lite högre prisklasser. Det finns många företag som har specialiserat sig på att sälja accessoarer på nätet, eftersom dessa är lätta att skicka (i dubbel bemärkelse) och man inte behöver riskera några returer p.g.a. fel storlek. svensk-norska Berg & Berg är ett sådant företag. De har ett flertal mönstrade halsdukar i sitt sortiment, såväl som enfärgade. Materialen går från ren ull, till blandningar av ull och silke, till 100 % kashmir. Företaget säljer även stickade mössor i färger som senapsgult och klarrött.

Brittiska Drake’s tillverkade ursprungligen slipsar och bröstnäsdukar, och kan ses som en dyrare och finare variant av Berg & Berg. De säljer fantastiska, tunna ullhalsdukar med motiv från det brittiska imperiets glansdagar. Bland motiven finns indiska stridsscener, elefanter och påfåglar. För den som vill ha mönstrat men mer sobert finns flera prickiga halsdukar. Se bara till att du väljer rätt material om du handlar från deras hemsida. En del av halsdukarna är nämligen gjorda i material som inte passar för en svensk vinter, om det är detta du är ute efter.